Sinterklaasfeest bij DIAVO

Op 30 november was het dan zover: Sinterklaasfeest bij DIAVO!

De kinderen mochten verkleed op de training komen. In de zaal liepen volledig verklede pietjes, pietenmutsen en een pieternelletje. De zaal was omgetoverd in een gezellige oefenzaal voor pietenvolleybaltraining met leuke sinterklaasmuziek.

De kinderen werden in groepjes verdeeld en konden oefenen in balk lopen met hoepels, slingeren in de touwen met hoepel, klimmen op het wandrek met bal die in de korf gegooid moest worden, obstakelrun en worp in korf en als laatste mooie pietenacrobatiek met Ernst.

Dit werd afgesloten met een lekker bekertje chocomel en natuurlijk heerlijk strooigoed.

Sinterklaas had dit jaar een mail gestuurd naar Marianne met daarin een gedicht voor alle kinderen. Iedereen werd erin genoemd. In het gedicht stond ook dat de minigroep dit jaar was gegroeid van 15 naar 28 leden. Supergezellig! Sinterklaas had die middag een zak met cadeautjes verstopt ergens in het gebouw. Na enig speurwerk, werd de zak gevonden en kreeg iedereen een cadeautje uitgereikt. Alle pietjes gingen vrolijk weer naar huis.

Ook in de groep van de oudere mini’s vierden we sinterklaas. Iedereen nam dit jaar een nep-cadeau mee voor het sinterklaasspel en er waren nog meer grappige cadeautjes te winnen. Na enige oefening van het bovenhands volleybalspelen, moest iedereen om de beurt een bal bovenhands tegen een cijfer proberen te spelen. Nummer 6 en 3 waren favoriet. Bij 6 mocht je een pakje van de stapel pakken en uitpakken en bij 3 een pakje stelen van iemand anders. Had je een muts, bril of sokken, dan moest je die gelijk aantrekken! Iedereen wilde de kleefslang of de handtrainer bemachtigen. De hartjessponsjes vielen niet zo in de smaak. Haha. Aan het eind ging iedereen met een cadeautje naar huis, een fles met barbecuesaus die over datum was, of lekkere wasverzachter. Maar ook met een bon voor een lekker ijsje en superveel blije gezichten!