Welkom Gert Kluinhaar

Gert Kluinhaar is de nieuwe trainersbegeleider van DIAVO. Wij hadden de primeur om Gert te interviewen.

Gert, wat leuk dat wij de primeur hebben om jou te interviewen als trainersbegeleider van DIAVO, een lang gekoesterde wens binnen DIAVO! Kun jij iets over jouzelf vertellen? “Jazeker! Ik ben woonachtig in Ugchelen. Toen ik 17 was, ben ik gaan volleyballen bij één van de voorlopers van Alterno, maar moest na een paar jaar mijn dienstplicht vervullen. Dat heb ik gedaan bij de marechaussee, waar ik op hoog niveau kon blijven volleyballen totdat ik een hardnekkige blessure onder mijn voet kreeg. Deze blessure betekende helaas het einde van mijn actieve loopbaan, waardoor ik besloot me op het trainen te gaan toeleggen. Vanaf de leeftijd van rond de 30 ben ik langzamerhand ook topteams gaan trainen (o.a. Pegagus 1e divisie, Sovoco 1e divisie, AVIOR 2e divisie) gesteund door opleidingen tot aan VT4 (red: trainen/coachen van divisie-teams)”.

Hoe ben jij zo bij DIAVO terecht gekomen, dat is toch niet echt topniveau 😊? ”Na 40 jaar vind ik het tijd om mijn kennis en ervaring aan jongere trainers over te dragen, en lever ik dus graag op die wijze een bijdrage aan DIAVO! Dames 1 is net gepromoveerd las ik, dus dat heeft ook weer een aanzuigende werking. Dan wordt het steeds belangrijker om een goede lijn hebben tussen de verschillende teams, van jeugd via de lagere teams tot aan de hoogste teams”. Goed punt, dat is een mooie uitdaging! “Ja, daarover ga ik de komende maanden in gesprek met de Technische Commissie en de trainers om met hen samen zoiets geleidelijk op te zetten”.

Kunnen de trainers ondertussen een beroep doen bij concrete hulpvragen? “Jazeker, niets liever! Dan leer ik de mensen en vereniging vanzelf kennen”.

Gert, dank voor het gesprek en veel succes, we zien je, onder anderen op de DIAVOND op 10 november!