Workshops volleybal bij koningsspelen

Op vrijdag 26 april vonden de koningsspelen plaats bij basisschool De Wegwijzer in Orden. Aan Diavo was gevraagd of zij workshops “volleybal” aan de kinderen wilden geven om hen te laten kennis maken met deze sport. Elisa en Marianne kwamen bepakt en bezakt aan met Diavo-vlag, pionnen en een zak met volleyballen. Het eerste uur kwamen er 11 kinderen uit groep 4, allemaal mooi in oranje outfits. Na een korte kennismaking en natuurlijk een volleybal-yell hebben we de kinderen kennis laten maken met het spel chaosbal, waarin gooien, vangen en strategie (waar staat niemand en kan ik een punt scoren) geoefend wordt. De kinderen waren gelijk enthousiast. Daarna volgende uitleg over het serveren en gingen de kinderen hiermee aan de slag: serve over net en vangen met een hoepel. Na het fanatieke vissenspel, waar de serveerders de vissen uit het andere vak moesten vrijspelen, was het alweer tijd en sloten we de workshop af met “hop hop hop wij zijn top”.

Het volgende uur was gereserveerd voor 15 kinderen uit groep 6. Voor hen hadden we bedacht dat het leuk zou zijn om een klein stukje van een echte “aanval” te oefenen, zoals ze bij echte wedstrijden doen op TV. Een van de kinderen vroeg waarom we niet het helemaal gingen doen. Hoe leuk is dat. Wel uitgelegd dat hij dan heel veel moest komen trainen. Na ook een potje chaosbal, hebben we de kinderen uitleg gegeven over de slagtechniek en hen laten oefenen met een bal tegen de muur. Later was het doel om pionnen om te slaan en als laatste een aanval over het net.

Aan allemaal enthousiaste kinderen hebben we flyers uitgedeeld over de lessen bij Diavo en de funtraining in het Orderbos op 1 juni. We kijken terug op geslaagde workshops en hopen dat we de kinderen enthousiast hebben gemaakt om te gaan volleyballen bij een vereniging.

Trainer Diavo